Olemme saaneet vastuullisesta toiminnastamme seuraavat sertifikaatit: IP Kasvikset Perussertifiointi 2018:1 (salaatit ja yrtit). Yrityksemme täyttää Laatutarha-ohjeiston vaatimukset ja olemme oikeutettuja käyttämään Puhtaasti kotimainen -merkkiä. Todistus kattaa kasvihuonevihannestuotannon tuoteturvallisuuden sekä ympäristön ja työntekijät huomioivan hyvän tuotantotavan.
Ympäristömme
YmpäristömmeSalaattitiede on tiedettä puhtaimmillaan
Kasvihuoneviljelytekniikka on Suomessa maailman huippua, joka mahdollistaa globaalisti parhaimmat pinta-alakohtaiset sadot sekä tehokkaan tuotannon tasaisesti läpi vuoden. Me näemme kasvihuoneviljelyn ratkaisuna ilmastohaasteisiin: tutkimusten mukaan suomalainen kasvihuoneviljely on pudottanut tuotantonsa hiilijalanjälkeään 56 prosenttia vuosien 2004 ja 2017 välisenä aikana. Uudet ratkaisut alentavat kulutusta jatkuvasti lisää. Kun säät muuttuvat yhä enemmän arpapeliksi, kasvihuoneet tarjoavat hallitun ja tehokkaan ratkaisun ruoantuotantoon. Parempien ratkaisujen eteen teemme jatkuvasti työtä – salaattitiede rules!
Näin siemenestä kasvaa hyvää salaattia
Puhdasta salaattitiedettä
Puhdas vesi
Kastelussa käytämme raikasta kangasmetsien suodattamaa oman kaivon vettä.
Veden kierrätys
Kastelusta ylijäänyt vesi kierrätetään, eli siihen lisätään vettä ja ravinteita ja se otetaan uudestaan käyttöön.
Uusiutuva lämpöenergia
Lämmöntuotannossa käytetään paikallisen puunjalostusyrityksen tuotannon sivutuotteena syntyvää ja puhtaasti palavaa puubrikettiä.
Automaatiolla ekologisuutta
Kasvihuoneautomaatio, kasvatuslinjat ja kasvihuonetekniikka ovat ekologisuuden takuu. Näillä säädetään ilmasto, valaistus, lämmitys ja ilmankierto optimaaliseksi.
Biologinen torjunta
Käytämme tuotannossamme biologista torjuntaa.
Tuotantojätteen kierrätys
Turvepotit ja salaatin perkausjäte käsitellään ja hyödynnetään energiaksi tai kasvualustoiksi.
Pakkausten kierrätettävyys
Pakkaukset ovat kierrätettävää muovia. Kestävät pakkaukset estävät hävikin syntymistä. Haemme jatkuvasti ratkaisuja muovin vähentämiseen.